Yolan Witterholt

Jouw trainer

Neerlandicus, journalist, docent journalistiek in Utrecht, schrijftrainer, NT2-docent, eindredacteur en auteur van vijf non-fictieboeken; alles wat ik doe draait om taal, tekst en schrijven. De voortdurende beweging in de Nederlandse taal blijft me boeien en de mogelijkheden die nuances in taal bieden, vind ik fascinerend. Elke doelgroep vraagt een andere aanpak en een andere stijl en het is steeds weer een uitdaging om daarin precies de goede keuze te maken.

De vinger op de zere plek van een tekst leggen en uitleggen hoe je een schrijfprobleem oplost, is mijn specialiteit. Daarnaast verzorg ik schrijftrainingen per e-mail en op de werkplek en coach ik individueel bij schrijfproblemen.

Ervaring als docent en trainer deed ik op tijdens de vele workshops die ik heb gegeven in het bedrijfsleven en bij de overheid, en bij de inmiddels talloze e-trainingen via TaalGewoon. Daarnaast ben ik al meer dan 20 jaar (schrijf)docent aan de School voor Journalistiek in Utrecht. NT2-lessen geef ik ook: daarvoor is de website www.taalglobaal.com. Als schrijver en eindredacteur werk ik al sinds 2007 voor TaalGewoon en voerde ik zeer uiteenlopende schrijfklussen uit.

Witterholt, Yolan - (c) Merlijn Doomernik (rechtenvrij)

Yolan Witterholt

PS: Ik heb een 1e graads onderwijsbevoegdheid en een doctoraal/master in de Nederlandse taal en cultuur. Na mijn studie Nederlands en taalwetenschap deed ik de opleiding tot NT2-docent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik ben als docent CBRKO-erkend.