Schrijftrainingen incompany

TG komt naar de werkplek voor een schrijf- of spreektraining. Dat kan in groepen van 2 tot 15 personen. Indien gewenst, regel ik zelf een zaaltje op een mooie locatie, zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt. Je kunt ook kiezen voor een intensieve individuele coaching, eventueel per mail: E-training en coaching.

Maatwerk
Een incompanytraining biedt maatwerk als je dat wilt. Dat betekent dat ik teksten uit je eigen bedrijf of organisatie gebruik als de basis voor een training. Ik analyseer ze, stel vast waar de nadruk op zou moeten liggen in de training en gebruik het materiaal ook als illustratie- en oefenmateriaal tijdens de training.

Photo of female’s hands touching keys of laptop during briefing on background of human hands holding pens with papers and cups near by

Een training is mogelijk op zeer uiteenlopende schrijfterreinen. Of je nu effectievere persberichten wilt schrijven, een wat kortere en bondiger schrijfstijl wilt of wilt weten hoe je een lang artikel voor een bepaalde doelgroep in elkaar zet.

De prijs
De prijs is afhankelijk van de mate waarin je speciaal maatwerk wilt en natuurlijk ook van de lengte van de bijeenkomst en het aantal deelnemers. TG werkt met een dagdeelprijs. Vraag een vrijblijvende offerte met programmavoorstel aan.

De meest gevraagde trainingen (doorgaans van twee dagdelen):

Foutloos spellen
Foutloos formuleren
Kort en bondig schrijven
Eindredactie en tekstcorrectie 
Overtuigend schrijven
Een artikel schrijven
Publiekgericht spreken

Persberichten schrijven

NB: een combinatie van thema’s of een uitbreiding van een training is ook mogelijk. Meer mogelijkheden:

– Interviewvaardigheid
– Vacatureteksten schrijven
– Webteksten schrijven
– Journalistiek/bedrijfsjournalistiek schrijven
– Doelgericht brieven en mails schrijven

Voordelen maatwerkcursus ‘in huis’
– het bedrijf of de organisatie zelf is het uitgangspunt,
– geheel toegespitst op de werksituatie van de deelnemers,
– zoveel dagdelen als u wenst, wanneer u wilt.

Referentie
GGZ Delfland in Delft is al jaren vaste klant bij TG. Ik verzorg en verzorgde daar trainingen Kort en Bondig schrijven aan groepen van psychologen, artsen en verpleegkundigen en dit is wat Femke Stolker, hoofd bedrijfsvoering, over die trainingen zegt:

“De trainingen van Yolan Witterholt zijn afwisselend en effectief. Cursisten van GGZ Delfland kwamen er in de trainingen van TG achter dat ze naast vage termen ook lange en soms onbegrijpelijke zinnen gebruikten. Yolan Witterholt weet medewerkers hier op luchtige wijze mee te confronteren en dit te veranderen.“