Groot dictee of Taaldag

logo

Personeelsdag? Denk eens aan een Taaldag of een Groot Dictee.

 

Een Groot Dictee voor de eigen medewerkers
TaalGewoon organiseert een feestelijk Groot Dictee voor medewerkers van elke organisatie en elk bedrijf. Een leuke onderbreking van een personeelsbijeenkomst, of een feestje op zichzelf.

We werken doorgaans met z’n tweeën en stellen zorgvuldig een dictee voor de mensen van het bedrijf op, in de sfeer van die branche. We zorgen altijd dat er humor in zit en dat het een luchtig geheel is, zodat het geen zware klus voor de deelnemers is. De presentatie doen we meestal ook met z’n tweeën. De bedoeling is vooral dat de deelnemers verrast worden door hun eigen resultaten.

Terwijl de deelnemers na afloop verder gaan met een ander deel van de dag of de bijeenkomst, of bijvoorbeeld tijdens de lunch, kijken we het dictee na en op een volgend moment maken we de prijswinnaar bekend. Als het op prijs wordt gesteld, geven we nog een korte (en luchtige) toelichting bij de uitslag.

Rear view of a female executive giving presentation to colleagues

Een Taaldag

Een dag die geheel in het teken staat van taalgebruik en die we kunnen invullen zoals u wenst: met alleen een aantal workshops, of ook met een dictee of wedstrijd erbij. Een dag waarop uw mensen samenwerken aan taal en tekst en waarop ze even stilstaan bij wat anders zou kunnen of anders zou moeten bij het schrijven. In één dag kunt u op deze manier de teksten die zij produceren een flinke ‘boost’ geven. In een prima, luchtige, sfeer. We benadrukken bijvoorbeeld het belang van correct Nederlands, van korte en bondige teksten of van creatief en prettig leesbaar taalgebruik.

Ook hier gaat het om coaching en maatwerk: we analyseren teksten van uw mensen vooraf en bekijken welk aspecten de meeste nadruk verdienen op zo’n dag.

Dictee of Taaldag? Bel of mail voor een vrijblijvende offerte:

info@taalgewoon.nl
030-2732572