Foutloos spellen

logo

Is het nou ‘ge-e-maild’ of ‘geëmaild’? Heb je ‘gefaxt’ of ‘gefaxed’? En gaat iemand ‘ervandoor’, ‘ervan door’ of ‘er vandoor’? Hoe vaak komt het niet voor dat je twijfelt? Wel of geen hoofdletter, aan elkaar of los, wel een streepje of toch niet, een tussen-n of niet? Hoe zat het ook alweer met de -d en de -t en wat doet u met Engelse werkwoorden? Is het geüpdated of geüpdatet? Een foutloze spelling lijkt soms onbegonnen werk, terwijl het eigenlijk enorm meevalt. De meeste problemen draaien om een klein aantal regels, die eenvoudig te leren zijn.

Een tekst met spelfouten komt slordig over, of die nou veroorzaakt zijn door grote haast en nonchalance of door het niet kennen van de regels. Dat maakt de lezer ook niet zoveel uit; hij ziet fouten en dat maakt een slechte indruk. Wat zegt het over jou of je organisatie als je de tijd niet lijkt te nemen om je teksten zorgvuldig te spellen? Heel moeilijk om de spellingregels onder de knie te krijgen is het niet, want bij de meeste fouten en de meeste twijfels gaat het steevast om dezelfde kwesties.

In deze training van twee dagdelen krijg je handvatten (geen handvaten..) om de meest voorkomende spelfouten vóór te zijn en feilloze teksten, mails, brieven en offertes te schrijven. We bekijken welke fouten cursisten zelf maken en waar die vandaan komen. Na deze training is foutloos spellen geen onhaalbare zaak meer.

 

Uiteraard is ook een combinatie van Foutloos spellen en Foutloos formuleren mogelijk