E-training Foutloos formuleren

logo

Iedereen die schrijft loopt met enige regelmaat tegen grammaticale problemen op en vraagt zich af of een zin goed loopt of niet. En nóg vaker komt het voor dat de schrijver een kromme zin opschrijft zonder dat hij het weet. Een soepele en correcte formulering is belangrijk, niet alleen in langere teksten maar ook in bijvoorbeeld een mailtje.

Is het ‘Hij is één van de mensen die mij mag tutoyeren?’ Of ‘Hij is één van de mensen die mij mogen tutoyeren?’ Stuur je ‘hen’ een brief, of stuur je ‘hun’ een brief? Maakt een bedrijf ‘haar’ jaarcijfers bekend of is dat fout? Waarom is deze zin bijvoorbeeld fout: Dat boek heb ik van hem gekregen en heeft me zeer ontroerd. Of deze: Bij het strand aangekomen bleek de wind te zijn gaan liggen.
Na deze training weet je het.

In deze training Foutloos formuleren staan we stil bij de meest voorkomende zinsbouw- en woordkeuzefouten. Hoe herken je ze, hoe voorkom je ze en hoe kun je ze verbeteren? Foutloos formuleren is minder moeilijk dan je denkt!

Prijs: 280 euro voor vier lessen excl. btw (= 338,80 euro inclusief) Eventueel uit te breiden met extra lessen à € 75 excl. btw per les.

Beginnen wanneer je wilt!